Tema: Elvis Presley

I løbet af foråret begynder RBB indstuderingen af en række Elvis numre, der arrangeres specifikt til RBB. Koncerten gennemføres med Bobo Moreno på Graceland i Randers 4. juli 2015 kl 2000.


elvisElvis Aaron Presley (8. januar 1935 i TupeloMississippiUSA – 16. august 1977 i Memphis,Tennessee) var en amerikansk sanger, guitarist og filmskuespiller. Elvis Presley er også kendt som The King of Rock ‘n’ roll eller slet og ret The King. Elvis’ mellemnavn stammer fra en af faderens gode venner, Aaron Kennedy, men blev ved en simpel skrivefejl på fødselsattesten skrevet Aron, altså med kun ét a[1]. Elvis fik det mange år senere rettet, og på hans gravsten står det skrevet korrekt, altså med to a’er.

Elvis Presleys betydning for udviklingen indenfor pop/rock-musikken må siges at være kolossal. Hans stemme, hans sceneoptræden, hans udseende og hans karisma var i årevis trendsættende for udviklingen i hele denne del af musikindustrien, en dominans, som først blev brudt, da The Beatles i første halvdel af 1960’erne fik deres helt store gennembrud. Og selv Beatles-medlemmet John Lennon udtalte, at ”…. før Elvis var der ingenting[2], og hvis der ikke havde været en Elvis ville der heller ikke være noget Beatles!”[3], hvilket er med til at understrege denne betydning for musikbranchen.